Antiken, Människors undran
ISBN9789127135192
Upplaga2
FormatHäftad
Publiceringsår2012-10-06
FörlagNatur & Kultur
Antal sidor350
SpråkSvenska

Häftad • 2012-10-06

Antiken, Människors undran

 • ISBN: 9789127135192
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2012-10-06
 • Förlag: Natur & Kultur
 • Antal sidor: 350
 • Språk: Svenska

Eller begagnad från 2 säljare -6% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Kristian S
  254 kr

  Bra skick

 • Isak L
  327 kr

  Ny

Om Antiken, Människors undran

Boken Antiken, Människors undran släpptes år 2012.

Den består av 350 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur.

Köp Antiken, Människors undran begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 15 kr (6%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Människors undran är första delen i fyrbandsverket Europas idéhistoria. Ronny Ambjörnsson skriver om det antika skedet och berättar om den europeiska kulturens rötter, den antika grekiska filosofin och den begynnande vetenskapen.Det är under antiken tankelinjer dras upp, forskningsprogram initieras och förhållningssätt formuleras, allt som sedan kommer att ingå som bärande element i vår kulturs fortsatta historia.Ronny Ambjörnsson lägger tyngdpunkten på vad som kan kallas idéernas utanverk, det vill säga sådant som är villkor och förutsättningar för olika idélärors uppkomst. Han tar sin avstamp i medelhavsvärlden och basen för den europeiska kulturens framväxt : stadsmiljö, antik bokproduktion och bokhandel liksom skriftens utveckling.I motsats till mer traditionella handböcker gör Ronny Ambjörnsson inte en kronologisk skildring utan tydliggör i stället frågeställningar och problemområden i det antika tänkandet. Ett första tema är synen på universums uppkomst, ett andra handlar om idéer om människan, om samhället och moralen, och ett tredje är religionen, den traditionella grekiska gudaläran och mysteriekulterna judendom och kristendom.  

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 254 kr   Spara 6% mot nypris
Ny från 269 kr