Ansvarsfull servering av alkoholdrycker
ISBN9789147069019
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareIngrid Lindholm
Publiceringsår2003-05-22
FörlagLiber AB
Antal sidor144
SpråkSvenska

Häftad • 2003-05-22

Ansvarsfull servering av alkoholdrycker

av Ingrid Lindholm

 • ISBN: 9789147069019
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2003-05-22
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 144
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Tina N
  319 kr

  Ny

Om Ansvarsfull servering av alkoholdrycker

Boken Ansvarsfull servering av alkoholdrycker släpptes år 2003 och är skriven av Ingrid Lindholm.

Den består av 144 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Ansvarsfull servering av alkoholdrycker begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 319 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Vem får man servera alkohol och vad måste man ta hänsyn till? Det är huvudfrågorna som ställs i Ansvarsfull servering av alkoholdrycker. Boken som är skriven för gymnasieskolans kurs i servering av alkoholdrycker men som även passar för redan yrkesverksamma. Läs mer Ansvarsfull alkoholservering av alkoholdrycker är uppdelad i fyra huvudkapitel. Det inledande kapitlet behandlar svensk alkohollag och dess historiska framväxt. Här besvaras frågeställningar som till exempel när alkoholen uppfanns, varför krav på reformer kring svensk alkoholpolitik växte fram och vad som menas med husbehovsbrännvin och motbok. Det andra kapitlet ger grundläggande kunskaper om vilka risker som finns vid alkoholkonsumtion. Vem som är i riskzonen och hur det går att upptäcka alkoholskador. Kapitel tre tar upp vilket ansvarsförhållande som gäller vid alkoholservering. Vad som är tecken på berusning, vilka åtgärder som kan vidtas vid problem med alkoholpåverkade gäster, hur serveringsansvaret ser ut enligt alkohollagen, hur man utformar en alkoholpolicy och hur alkoholreklam får utformas. Det avslutande kapitlet behandlar moral- och etikfrågor. Hur man påverkas av den egna människosynen och attityder, hur olika bemötande påverkar gästen, vad god affärssed innebär, vilka etiska värden alkohollagen tar fasta på och vilken betydelse en yrkesetisk grund har för service och kvalitet. Varje kapitel inleds med vilka mål som finns för kapitlet. Insprängda i texten finns gruppuppgifter och etiska dilemman för eget ställningstagande. Tydligt utsatta finns också verklighetsbaserade exempel som knyter samman faktatexten med den yrkesverksammes vardag. Om författarna Ingrid Lindholm är socionom och arbetar med tillståndsfrågor på boende-och statsmiljöroteln i Malmö stad- Hon har i många år arbetat statligt och kommunalt med svensk alkohollagstiftning och arbetar idag med tillstånds- och avtalsfrågor på offentlig plats.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 319 kr
 Letar efter nypriser..