Alternativ rättskipning eller alternativ till rättskipning
ISBN9789176786376
FormatHäftad
FörfattareBengt Lindell
Publiceringsår2006-09-15
FörlagIustus
Antal sidor268
SpråkSvenska

Häftad • 2006-09-15

Alternativ rättskipning eller alternativ till rättskipning

av Bengt Lindell

 • ISBN: 9789176786376
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2006-09-15
 • Förlag: Iustus
 • Antal sidor: 268
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Nathalie F
  319 kr

  Ny

Om Alternativ rättskipning eller alternativ till rättskipning

Boken Alternativ rättskipning eller alternativ till rättskipning släpptes år 2006 och är skriven av Bengt Lindell.

Den består av 268 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Iustus.

Köp Alternativ rättskipning eller alternativ till rättskipning begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 319 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I denna bok behandlas grundläggande skillnader mellan ADR (Alternativ tvistlösning) och rättskipning. Till att börja med analyseras konfliktbegreppet, vilket relateras till rättstvister och handläggningen i domstol. Därefter undersöks och beskrivs de principer som ADR vilar på och skillnaderna mellan dessa och de principer som rättskipning bygger på. En viktig fråga är därvid om den statliga rättskipningen har misslyckats och om detta är förklaringen till att ADR och särskilt medling nu snabbt sprids också i Europa. Restorative Justice behandlas därefter som en del av ADR (jämför den svenska lagen om medling med anledning av brott). I boken undersöks och kommenteras vidare rättsmedling i våra grannländer Danmark, Finland och Norge och hur rättsmedling förhåller sig till domstolens förlikningsverksamhet samt skillnader och likheter mellan utomrättslig förhandling och domstolsförhandling. I detta sammanhang analyseras den viktiga frågan om art. 6 i Europakonventionen är tillämplig på domstols förlikningsverksamhet respektive rättsmedling. I det avslutande kapitlet görs en avstickare till den situationen att domstolens ledamöter har olika uppfattningar om vad domskälen borde innehålla. Är detta en konflikt? Kan domstolens ledamöter förhandla om domskälen?

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 319 kr
 Letar efter nypriser..