Allmänningen som samhällsinstitution
ISBN9789179242206
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareElinor Ostrom
Publiceringsår2009-10-01
FörlagArkiv förlag & tidskrift
Antal sidor367
SpråkSvenska

Häftad • 2009-10-01

Allmänningen som samhällsinstitution

av Elinor Ostrom

 • ISBN: 9789179242206
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-10-01
 • Förlag: Arkiv förlag & tidskrift
 • Antal sidor: 367
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Esmeralda F
  154 kr

  Ny

Om Allmänningen som samhällsinstitution

Boken Allmänningen som samhällsinstitution släpptes år 2009 och är skriven av Elinor Ostrom.

Den består av 367 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Arkiv förlag & tidskrift.

Köp Allmänningen som samhällsinstitution begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 154 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Hur ska vi gemensamt kunna använda och samtidigt vårda världens resurser på ett för framtiden hållbart sätt? Det framstår allt mer som mänsklighetens verkliga ödesfråga. I sin epokgörande bok Allmänningen som samhällsinstitution (Governing the Commons) analyserar Elinor Ostrom de situationer där människor gemensamt använder resurser. Ostrom utmanar de uppfattningar som bara ser två lösningar på "allmänningens tragedi": privatisering eller statlig reglering. Hon visar att människor genom frivillig organisering kan skapa livskraftiga institutioner som förmår att förvalta ömtåliga och knappa resurser. Ostroms teori har räckvidd och relevans långt utöver de sammanhang hon studerar. Allmänningen som samhällsinstitution har sedan den publicerades 1990 blivit ett standardverk för samhälls vetare och fått allt större spridning bland miljöintresserade forskare i alla discipliner. Samtidigt med att boken för första gången gavs ut på svenska 2009 blev Elinor Ostrom historisk när hon som första kvinna fick priset i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne. I bokens inledning presenterar professor Lennart J. Lundqvist Ostroms bidrag till den hållbara utvecklingens problem.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 154 kr
 Letar efter nypriser..