Aktionsforskning i praktiken : erfarenheter och reflektioner
ISBN9789144034195
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareKarin Rönnerman
Publiceringsår2004-04-27
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor225
SpråkSvenska

Häftad • 2004-04-27

Aktionsforskning i praktiken : erfarenheter och reflektioner

av Karin Rönnerman

 • ISBN: 9789144034195
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2004-04-27
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 225
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Karolina D
  209 kr

  Bra skick

 • Karolina D
  209 kr

  Bra skick

 • Kerstin S
  209 kr

  Bra skick

Om Aktionsforskning i praktiken : erfarenheter och reflektioner

Boken Aktionsforskning i praktiken : erfarenheter och reflektioner släpptes år 2004 och är skriven av Karin Rönnerman.

Den består av 225 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Aktionsforskning i praktiken : erfarenheter och reflektioner begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Aktionsforskning handlar om att utveckla och förändra en verksamhet men också om att skaffa sig kunskap om hur denna förändring går till och vad som sker under arbetets gång. Centrala moment i aktionsforskning är att som praktiker ställa frågor till praktiken, iscensätta en handling, följa processen och reflektera över vad som där sker. Det blir alltså en relation mellan å ena sidan handlandet och å andra sidan förståelsen av vad som sker. Genom denna relation blir praktikern delaktig i skeendet och kan därmed åstadkomma en bättre förståelse att agera utifrån. Processen kan tydligt relateras till den vuxnes lärande. Sedan 1990-talet har aktionsforskning därför kommit att bli ett viktigt inslag i kompetensutveckling av lärare, där arbetsplatsen är utgångspunkten för förändringsarbetet. En presentation av aktionsforskning och de verktyg som används för att synliggöra vardagsarbetet inleder boken. Därefter återges erfarenheter från och reflektioner kring ett antal projekt indelade i två områden: Kompetensutveckling på nya villkor och Utveckling i den egna praktiken. Aktionsforskning i praktiken vänder sig till alla som har intresse av att förändra sin praktik utifrån dess egna villkor. Den lämpar sig särskilt väl inom lärarutbildning och annan grundutbildning samt kompetensutveckling av lärare och skolledare. Den kan också vara vägledande i olika former av utvecklings-arbeten eller examensarbeten.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 209 kr
 Letar efter nypriser..