Aktionsforskning i förskolan - trots att schemat är fullt
ISBN9789197761550
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareKarin Rönnerman, Monica Nylund, Cecilia Sandback, Barbro Wilhelmsson
Publiceringsår2010-03-12
FörlagFörlagssystem grossisten
Antal sidor103
SpråkSvenska

Häftad • 2010-03-12

Aktionsforskning i förskolan - trots att schemat är fullt

av Karin Rönnerman, Monica Nylund, Cecilia Sandback och Barbro Wilhelmsson

  • ISBN: 9789197761550
  • Upplaga: 1
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2010-03-12
  • Förlag: Förlagssystem grossisten
  • Antal sidor: 103
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Aktionsforskning i förskolan - trots att schemat är fullt

Boken Aktionsforskning i förskolan - trots att schemat är fullt släpptes år 2010 och är skriven av Karin Rönnerman, Monica Nylund, Cecilia Sandback och Barbro Wilhelmsson.

Den består av 103 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Förlagssystem grossisten.

Köp den ny för 312 kr hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

"Aktionsforskning i förskolan - trots att schemat är fullt"av Monica Nylund, Cecilia Sandback, Barbro Wilhelmsson & Karin Rönnerman.Hur kan personalen i förskolan utveckla verksamheten när schemat redan är fullt? Här redogör tre erfarna förskollärare från Göteborg för sina erfarenheter av aktionsforskning, ett arbetssätt som de använt för att stärka kvaliteten och personalens kompetens i fem förskolor i Örgryte. Författarna har arbetat i sina barngrupper samtidigt som de fortbildat sig och handlett kollegor.Monica Nylund, Cecilia Sandback och Barbro Wilhelmsson mottog 2008 ett stipendium från Ulla-Britta Bruuns Minnesfond en fond som inrättats för att förskollärare ska få möjlighet att dokumentera sina erfarenheter och därigenom sprida sin kunskap.Karin Rönnerman, professor vid institutionen för pedagogik och didaktik vid Göteborgs universitet, har varit deras handledare. Hon medverkar här med ett kapitel som ger den teoretiska grunden för förskolornas praktiska arbete med aktionsforskning. Boken vänder sig främst till pedagoger, rektorer och personer med utvecklingsuppdrag inom förskola och skola samt till lärarstudenter och pedagoger som fortbildats i aktionsforskning och väntas få ett handledaruppdrag. Innehåll:FörordInledningPerspektiv på det egna arbetetAktionsforskning en väg mot kvalitet och förbättring (Karin Rönnerman)Aktionsforskning en översiktAktion forskning lärandeKurs i aktionsforskningAtt systematiskt följa processen och synliggöra vardagshändelserAktionsforskning leder till reflektion och ny kunskapEn praktisk guide till att bedriva aktionsforskningArbetslagens praktiska utvecklingsarbeteBörjan på en utveckling utan slutAktionsforskning i praktikenNyckelpigan: Att synliggöra alla barnAvdelning 4: Lärandemiljön i hallenMyggan: Hur stimuleras barns språkutveckling?Spindeln: Språkutveckling genom böckerAvdelning 5: ProblemlösningHandledarnas reflektionerHur man stödjer utvecklingsarbetetFramgångsfaktorer för kvalitetsutvecklingPlanering för hela verksamhetsåretHandledningens syfteRollen som handledareTid för teori och utvecklingViktigt att klargöra allas förväntningarOlika förutsättningar en utmaningHur märks utvecklingen i verksamheten?Arbetet och verksamheten blir mer intressantEn rektors reflektioner över verksamhetsutvecklingLärdomar, professionella vinster och svårigheterLedningenKompetensenOrganisationenVisionerLitteratur

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Ny 312 kr