Aktiebolagets grundproblem
ISBN9789139206088
Upplaga4
FormatHäftad
FörfattarePer Samuelsson, Clas Bergström
Publiceringsår2012-08-31
FörlagNorstedts Juridik
Antal sidor314
SpråkSvenska

Häftad • 2012-08-31

Aktiebolagets grundproblem

av Per Samuelsson och Clas Bergström

 • ISBN: 9789139206088
 • Upplaga: 4
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2012-08-31
 • Förlag: Norstedts Juridik
 • Antal sidor: 314
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Desideria Å
  357 kr

  Bra skick

Om Aktiebolagets grundproblem

Boken Aktiebolagets grundproblem släpptes år 2012 och är skriven av Per Samuelsson och Clas Bergström.

Den består av 314 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Norstedts Juridik.

Köp Aktiebolagets grundproblem begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 357 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Boken är uppbyggd kring ett antal för aktiebolaget karakteristiska intressekonflikter (”grundproblem”). Framställningen fördjupas med hjälp av ekonomisk analys. Genom att kombinera ekonomi med rättsvetenskap kan aktiebolaget sättas in i ett större sammanhang. Ambitionen är att detta ska underlätta tolkning och tillämpning av aktiebolagsrättsliga normer, men också ge en fördjupad kunskap om aktiebolaget som institution. Boken är upplagd på följande sätt. Efter en översikt av de olika intressekonflikterna beskrivs hur aktiebolaget bildas följt av en genomgång av associationsformens utmärkande egenskaper. Därefter behandlas ingående den klassiska intressekonflikt som uppkommer mellan aktieägare och bolagets ledning. Därpå berörs förhållandet mellan aktieägare och kontrollägare, följt av sådana intressekonflikter som kan uppkomma i samband med nyemissioner. Den sista intressekonflikt som behandlas är den mellan aktieägare och bolagets kreditgivare. Därefter redogör vi för det aktiebolagsrättsligt skadestånds- respektive straffansvaret. I ett avslutande kapitel diskuteras de krav på socialt ansvarstagande och hållbar utveckling som allt oftare riktas mot i synnerhet stora aktiebolag.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 357 kr
 Letar efter nypriser..