Abboten, bonden och hölasset : skratt och humor under medeltiden
ISBN9789174866292
FormatInbunden
Publiceringsår2002-06-01
FörlagBokförlaget Atlantis
Antal sidor307
SpråkSvenska

Inbunden • 2002-06-01

Abboten, bonden och hölasset : skratt och humor under medeltiden

 • ISBN: 9789174866292
 • Format: Inbunden
 • Publiceringsår: 2002-06-01
 • Förlag: Bokförlaget Atlantis
 • Antal sidor: 307
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Gun M
  159 kr

  Bra skick

Om Abboten, bonden och hölasset : skratt och humor under medeltiden

Boken Abboten, bonden och hölasset : skratt och humor under medeltiden släpptes år 2002.

Den består av 307 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Bokförlaget Atlantis.

Köp Abboten, bonden och hölasset : skratt och humor under medeltiden begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Fanns humorn under medeltiden? Frågan kan verka besynnerlig, men den är berättigad. Många hävdar nämligen att humorn är eftermedeltida. »Humor är det moderna sinnets stora uppfinning«, skriver Octavio Paz, och Milan Kundera instämmer. Enligt Michail Bachtin var det medeltida skrattet något ursprungligt, primitivt, som ännu inte hade civiliserats till humor. Med exempel hämtade ur texter från hög- och senmedeltidens Västeuropa (ca 1100-1500) visar Olle Ferm med eftertryck att de har tagit miste: humorn fanns och den var ett väsentligt inslag i det sociala umgänget. Utan vetskap om detta blir vår förståelse av medeltidsmänniskan och hennes livsvärld ofullgången och fördomsfull. Ett gott skratt förlängde käften redan på medeltiden - har ni förresten hört den där om abboten, bonden och hölasset? Olle Ferm är historiker vid Stockholms universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 159 kr
 Letar efter nypriser..